OKULUMUZ HAKKINDA (MAYIS 2023)

Mavi-Beyaz renklerle okulumuz ile okulumuzun bulunduğu köy ve ilçe hakkında 2023-Mayıs itibariyle temel bilgiler:


OKULUN ADI: Odalar İlkokulu / Ortaokulu
BULUNDUĞU İL: Kars
BULUNDUĞU İLÇE: Sarıkamış
BULUNDUĞU KÖY: Odalar Köyü
ULAŞIM: Servis

HİZMET BÖLGESİ/ALANI: 3/6. Zorunlu Hizmet Görev Süresi 3 yıl. Görev Puanı: 30

Okulumuz ilçeye yaklaşık 40, il merkezine ise yaklaşık 70 kilometre mesafededir. Okula servisle ulaşım sağlanmaktadır. Dileyen öğretmenlerimiz özel araçlarıyla da köye ulaşım sağlayabilmektedir. Köyümüzün iç yollarının bir kısmı parke büyük bir kısmı ise toprak yoldur. Okulumuzda ikokul ve ortaokul aynı bahçe içerisindedir. Yaklaşık 28 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuz  soba ile ısınmaktadır. Sobaları ise her yıl okulumuza verilen İŞKUR personeli yakmaktadır. İlkokul binası içerisinde her iki okulun ortak kullanımına ait bir kütüphanemiz mevcuttur. Kütüphanemizde yaklaşık 1000 kitap bulunmaktadır. Sınıflarımız 1 ve 2 'ler birleştirilmiş, 3 ve 4'ler birleştirilmiş sınıf şeklindedir. Sınıf mevcutlarımız 1-2'ler 14, 3-4'ler ise 15 kişi arasında değişmektedir.  Şube sayılarının yeni dönemde de çok değişmeyeceği ön görülmektedir. Öğrencilerimizin tamamı okulumuzun bulunduğu köydedir. Okul içi ve çevresinde 2022-2023 döneminde çeşitli tadilatlar yapılmıştır. Ayrıca okulumuz "10.000 Okul Projesi" kapsamında olduğu için iç ve dış cephe boyaması yeni yapılmış, birçok yeni donatım malzemesi alınmıştır.  Kurumumuz 2021-2022 yılları arasında "Okulum Temiz Belgesi" almıştır. 

KİRALAR ve LOJMAN DURUMU
İlçe Merkezinde kiralık evler, apartlar çok sayıda  mevcuttur. Kiralar evleri eşyalı olup olmamasına göre 1500-2000 ile 2000-2500 TL arasında değişmektedir. Evlerin birçoğu doğalgaz sistemine sahiptir. Öte yandan okulumuzun bahçesinde ilk ve ortaokula tahsisli bir lojman bulunmaktadır. Ancak bu lojman kalmaya elverişli olmadığı için ve okulda öğretmenler odası olmadığı için öğretmenler odası olarak kullanılmaktadır. 

TURİZM
İlçemizde kış turizmi kapsamında kayak ve snowboard sporu yapılmaktadır. Ayrıca Sarıkamış Şehitliklerine ziyaret yapılabilmektedir. 
Yine Sarıkamış İlçesinde tarihi mekanlarda mevcuttur. Bunlardan biri Sarıkamış Katerina Av Köşkü'dür. 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ
Osmanlı ordusunun Enver Paşa komutasında Rus işgali altında bulunan toprakları kurtarmak amacıyla 1914 yılında 1. Dünya Savaşı sırasında başlattığı ve yaklaşık 90 bin askerin şehit verildiği Sarıkamış Harekatı nedeniyle her yıl ocak ayında ilçemizde "Anma Törenleri" gerçekleştirilir. Törenlere her yıl yurdumuzdan ve yurt dışından binlerce vatandaş katılır.

 

ULAŞIM:
Okula ulaşım öğretmenlerin kendilerinin ayarladığı özel servisle sağlanmaktadır. Servis ücreti öğretmenlerin kendileri tarafından ödenmektedir. Öğretmenlerimizin hepsi ilçe merkezinde ikamet etmektedir. İlçe merkezi ile okulumuz arası uzaklık 40 km'dir.
Kars ilinde havalimanı bulunmaktadır. Havalimanından ilçemize ulaşım yaklaşık 35-40 dakikadır. İlçemize gelmek isteyen misafirlerimiz havalimanı çıkışından Sarıkamış minübüslerine binebilir. Ya da havalimanından belediye servisi ile Kars İl Merkezinde "Eski Garajlar" bölgesinde ilçe minibüslerinin kalktığı terminale gidip, oradan ilçemize gelebilir. Ayrıca Kars iline ve Sarıkamış ilçemize trenle ulaşım sağalanabilmektedir (Doğu Ekspresi). Otobüslerle de ilçemize gelebilirsiniz. Ankara´dan ilçemize ulaşım yaklaşık 12 saat, İstanbul´dan 18 saat, Trabzon´dan 8 saattir. Saatler yaklaşıktır. Turgutreis, Doğu Kars, Kars Kalesi, Metro Turizm gibi otobüs firmaları vardır. Ayrıca Sarıkamış geçiş noktasında olduğu için diğer otobüs firmaları da kullanılabilmektedir.  


NÜFUS
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Sarıkamış nüfusu ise 37 bin 744  iken, Kars ili toplam nüfusu ise 274 bin 829 kişiden oluşmakta. 2021 yılına göre ilimiz ve ilçemizde nüfus azalmıştır. Kars ilinde nüfus artış hızı ‰ -22,5 olurken; Sarıkamış ilçesinde ise ‰ -45,1 olarak açıklandı. Nüfus yoğunluğunun 27 olduğu Kars'ta yaşayan yabancı uyruklu kişi nüfusu ise bin 626'dan bin 246'ya düştü. Bu nüfusun 657'sini erkek, 589 kişisini ise kadınlar oluşturdu.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi