ENFEKSİYON ÖNLEME VE KONTROL EYLEM PLANI

ENFEKSİYON ÖNLEME VE KONTROL EYLEM PLANI


ODALAR İLK/ORTAOKULU ENFEKSİYON ÖNLEME VE KONTROL EYLEM PLANI

 

Okul genelindeki normalleşme sürecinde, Salgın Hastalıkların (COVID-19 vb.) Kurumumuz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız üzerinde bulaşını sınırlamak amacıyla tüm çalışanlarımızın Sosyal mesafe (min.1,5 metre) – Maske kullanımı – Hijyen kurallarını gözeterek aşağıdaki plan çerçevesinde hareket etmesi ve ekli kılavuzdaki bilgiler ışığında çalışması önem arz etmektedir.

 

Bu kapsamda tüm öğrencilerimizin, çalışanlarımızın kendisi ve arkadaşlarını koruması adına anılan önlemlere titizlikle uymasını rica ederiz.

 

FAALİYET/ BİRİM

 

YAPILACAK OLAN EYLEM

 

İLGİLİ BİRİM

 

TERMİN

 

Okulumuza girişler

Okulumuza gelen tüm çalışan ve ziyaretçilerimizin ateş ölçümü yapılacaktır. Ölçülen vücut sıcaklığı değeri 38°C ve üzeri olan kişilere giriş izni verilmeyip, ilk ölçümden en az 15 dakika sonra tekrar ölçülmesi, vücut sıcaklığı değeri hala 38°C derece ve üzeri olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanmalıdır.

 

Okul Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Servis kullanan her öğrencinin servise binişi sırasında görevli kişi tarafından ateşleri ölçülecek ve sonrasında gerekli uygulamalar yapılacaktır. Servis kullanan öğrenciler servise biniş/inişlerde sosyal mesafeye dikkat edecekler, maskesiz olmayacaklar, servis oturma planında kendileri için belirlenmiş koltuklara oturacaklardır.

Okul Müdürü

Servis Personeli

Öğrenciler

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Tüm öğrencilerimizin vücut sıcaklığı okula gelmeden önce evde velileri tarafından ölçülecek, vücut sıcaklığı 38°C ve üzeri olan öğrenciler okula gönderilmeyerek veliler tarafından Okul Yönetimine bilgi verilecektir.

Veliler

Okul Müdürleri

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Tüm çalışanlarımıza ve maskesi olmayan öğrenci ve ziyaretçilerimize girişte maske verilecek, çalışanlarımız, öğrenci ve ziyaretçilerimiz okulumuzun tamamında maske kullanacaktır. Girişte el antiseptikleri kullanılacaktır.

Ziyaretçilere verilen kartlar her seferinde dezenfektan ile silinecektir.

Okul Müdürü

 

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Çalışma Ofisleri

Öğretmen Odaları

Çalışma ofislerinde ve öğretmen odalarında 1,5 metre mesafeye uyacak şekilde düzenleme yapılacak, Birim yöneticisinin gerek görmesi halinde başka bir odada, diğer bir bölümde, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma vb. uygulama ile önlem alınacaktır.

Okul Müdürü

Birim Sorumluları

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Çalışma ofisleri her gün mesai bitiminde temizlenecektir.

 

Okul  Müdürü

 

Sürekli

 

Çalışma ofislerinde masalar üzerinde klasör, dosya, evrak vb. olmaması bunların dolaplarda, çekmecelerde muhafazası temizlik ve hijyen açısından önem arz etmektedir. Kalem, zımba, delgeç vb. eşyalar ortak kullanılmamalıdır. Zorunlu hallerde dezenfekte edilmelidir.

 

Tüm çalışanlar

Sürekli

 

Toplantılar

Toplantılar olabildiğince telekonferans yoluyla yapılmaya devam edecek, zorunlu hallerde yapılması gereken yüz yüze toplantılarda da sosyal mesafe kurallarına riayet edilecektir. Toplantılarda maske kullanılacaktır. Toplantı salonu sık sık havalandırılacaktır.

Birim Yöneticisi/ Tüm çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

 

Kronik Hastalığı bulunan çalışanlarımız

Kronik rahatsızlığı bulunan ve süreç boyunca uzaktan çalışan, izinli olan vb. çalışanlarımız, rahatsızlık durumlarını gösterir evraklarını (Doktor raporu, tahlil, tetkik vb.) bir dosya ile genel müdür onayı ile işyeri hekimimize ulaştıracak, işyeri hekimimiz de konuyu Kontrol Önlemleri Hiyerarşi Ekibi gündemine alacak, komisyon kararı ile çalışıp çalışılmayacağına karar verilecektir. Karar, ilgili çalışana ve birim amirine duyurulacaktır.

Kronik Rahatsızlığı Bulunan Tüm Çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

 

Esnek Çalışma

Uzaktan Çalışma

 

 

Sosyal mesafe şartlarını taşımayan (1,5 metre mesafe) ofis ortamları için genel müdürün inisiyatifinde uzaktan çalışma yapabilecektir.

 

Birim Yöneticileri/ Tüm çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

 

Mescitlerin kullanımı

Okulumuz bünyesinde bulunan mescitte vakit namazları, TC. Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planında belirtildiği üzere (Aksi bir karar alınmadığı takdirde) fiziki mesafeyi korumak, maske kullanmak şartıyla kılınabilecektir.

 

Okul  Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Mescit her sabah ve her vakit namazından sonra dezenfekte edilecektir.

Okul  Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Abdest alınan mekanlar, her vakit namazı sonrasında deterjanlı su ile temizlenecektir.

Okul  Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

Covid-19 Vakası/Şüphesi

Öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın kendilerinin, yakınlarının ya da temas ettikleri diğer kişilerden birinde Covid-19 testinin pozitif çıkması, şüphe ile hastaneye yatırılması durumlarında Kontrol Önlemleri Hiyerarşi Ekibi (Genel Müdür)ne bildirilmesi zorunludur.

Tüm Öğrenciler ve Çalışanlar

Sürekli

 

Sağlık Birimi

Sağlık birimlerinin temizlik ve dezenfeksiyonu uygun şekilde yapılmalıdır. Gelen kişilerin uygun kişisel koruyucu kullanımı ile ilgili önlem alınmalıdır. Birimde oluşan atıkların uygun şekilde tıbbi atık çöplerine atılması sağlanmalıdır.

Sağlık Birimi Çalışanları

Sürekli

 

Bilgi İşlem Birimi

Çalışanlarımızın kişisel bilgisayarlarında yapılacak olan çalışmalar öncesinde klavye, mause, tuş takımı vb. dezenfekte edildikten sonra çalışılacaktır.

Bilgi İşlem Çalışanları

Sürekli

 

Basın-Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

İkinci bir duyuru yapılana kadar seminer, fuar vb. faaliyetlere katılımlar yapılmayacaktır. Zorunlu olan katılımlar olması durumunda da,  Kontrol Önlemleri Hiyerarşi Ekibinin gündemine alınacak karar sonrasında, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek katılım sağlanacaktır.

 

Genel Müdür

Basın-Halkla İlişkiler Koordinatörü

Sürekli

 

Sosyal Alanlar

/

Açık Oyun Alanları

 

Oyun alanları ve sosyal alanlar sürekli olarak kontrol edilerek sosyal mesafe kuralına her zaman uyulduğuna dikkat edilecektir.

Tüm çalışanlar

sürekli

 

Kütüphane

 

 

Kütüphane dolapları dezenfekte edilecektir. Alınıp geri getirilen kitaplar dezenfekte edildikten sonra yerine konulacaktır. Kütüphane görevlileri eldiven takmak zorundadır.

Kütüphane sorumlusu/okul müdürü

sürekli

 

 

 

 

ABDULLAH YASİN ENES SÜNETCİ

OKUL MÜDÜRÜ



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi